Allekirjoita paremman raudanpuutteen hoidon puolesta

Raudanpuute ry perustettiin keväällä 2019. Yhdistys sai alkunsa kun joukko raudanpuutteisia yhdisti voimansa ja halusi raudanpuutteen hoitoon muutosta. Tuntui, että raudanpuute oli terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa huonosti tunnettu sekä asianmukaista hoitoa oli lähes mahdotonta saada. Siihen oli saatava muutosta, sillä kenenkään ei tulisi kärsiä raudanpuutteesta turhaan!

Suurena ongelmana on, ettei terveydenhuollossa raudanpuutteen oireita aina tunnisteta, sillä oireet sekoitetaan usein muihin sairauksiin. Raudanpuutteeseen on vaikea saada riittävää hoitoa, sillä yhteneväisiä hoito-ohjeita raudanpuutteelle ei ole. Hoito jää aloittamatta ja syyt raudanpuutteen taustalla tutkimatta. 

Tämän vuoksi Raudanpuute ry on tehnyt adressin, jolla vaadimme raudanpuutteen hoitoon muutosta. Tutustu aiheeseen lisää ja allekirjoita adressi: https://www.adressit.com/vaadimme_raudanpuutteen_tunnustamista_seka_tasa-arvoista_hoitoa

Raudanpuute ry:n laatiman adressin tavoitteena on:

  • saavuttaa tasa-arvoista ja nykyaikaista hoitoa raudanpuutteeseen osana perusterveydenhuoltoa
  • lisätä terveydenhuollon ammattilaisten keskuudessa tietoa raudanpuutteesta ja sen yleisyydestä sekä tutkimisen ja hoitamisen hyödyistä
  • edistää suomalaisten työ- ja toimintakykyä 

Muutoksen avulla voisimme edistää kansalaisten terveyttä, katkaista sukupolvien yli siirtyvän raudanpuutteen, säästää terveydenhuollon resursseja ja kustannuksia.

Tervetuloa tapaamaan meitä I Love Me- messuilla osastolle 6K2! 

Raudanpuute ry:n tavoitteena on edistää raudanpuutteen hoidon yhdenmukaista ja tasa-arvoista toteutumista Suomessa sekä tarjota vertaistukea raudanpuutteesta kärsiville. Raudanpuute on hyvin yleinen terveysongelma Suomessa, joka saattaa aiheuttaa elämää rajoittavia oireita. Yhdistys jakaa tietoa raudanpuutteesta, järjestää vertaistoimintaa sekä pyrkii vaikuttamaan terveydenhuoltoviranomaisiin. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin.

Muut tekstit

4 thoughts on “Allekirjoita paremman raudanpuutteen hoidon puolesta

  1. Raudanpuutteen nykytiedon mukainen ja kaikille tasa-arvoinen hoito osaksi perusterveydenhuoltoa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *