Yhdistys

Raudanpuute ry:n tavoitteena on edistää raudanpuutteen ilman anemiaa yhdenmukaisen ja tasa-arvoisen hoidon toteutumista Suomessa sekä tarjota vertaistukea raudanpuutteesta kärsiville. Yhdistys jakaa tietoa raudanpuutteesta ilman anemiaa, järjestää vertaistoimintaa sekä pyrkii vaikuttamaan terveydenhuoltoviranomaisiin. Yhdistys toimii vapaaehtoisvoimin.

Yhdistys ei tee lääkärisuosituksia tai terveysneuvontaa, joten käännythän terveyttäsi koskevissa kysymyksissä oman lääkärisi puoleen.

Toiminta

Tiedotamme raudanpuutteesta ilman anemiaa jäsenillemme, terveydenhuoltoviranomaisille sekä kaikille aiheesta kiinnostuneille. Viestimme pääsääntöisesti verkkosivuillamme sekä Facebook-sivulla ja Instagramissa. Osana tiedotustoimintaa ovat vetoomukset ja kannanotot raudanpuutteen oikean ja hyvän hoidon puolesta. Tuotamme jatkossa myös välineitä lääkärikäynnin ja oikean hoidon saamisen tueksi.

Järjestämme jäsenillemme ja kaikille raudanpuutteesta kärsiville vertaistukitoimintaa sekä tuemme paikallisten vertaistukiryhmien toimintaa.

Pyrimme luomaan tiiviitä kumppanuuksia muun muassa raudanpuutteen ilman anemiaa tunnustaviin tahoihin sekä muihin aiheesta kiinostuneisiin.

Liity jäseneksi – yhdessä olemme enemmän!

Raudanpuute ry tarjoaa jäsenilleen vertaistukea, tutkittua tietoa ja työtä hyvän hoidon eteen. Yhdistyksen tavoitteena on, että raudanpuute ilman anemiaa tunnistetaan ja hoidetaan asianmukaisesti terveydenhuollossa.

Sinä voit tukea toimintaa liittymällä jäseneksi, tarjoamalla vertaistukea toiselle raudanpuutteiselle tai ilmoittautumalla vapaaehtoiseksi. Raudanpuute ry:n jäsenenä tuet työtä raudanpuutteen oikean ja hyvän hoidon edistämiseksi.